En lyckad comeback med AI i sociala medier

Publicerad

av


Social Media Com Skåne är tillbaka! Tisdagen den 20:e juni 2023 var det återigen dags att träffas och prata om sociala medier. Som vi hade längtat. På ett fullsatt Goto 10 i Malmö inklusive ett större antal tittare online så pratades det om AI i sociala medier. Ett extremt intressant och högaktuellt ämne.

Livesändningen på YouTube från eventet

Det ska erkännas, att det fanns en viss nervositet inför eventet. Det är nästan 7 år sedan vi höll ett event med Social Media Com och frågan var ju då, finns det fortfarande ett intresse för den här typen av event? Och kommer vi att uppskatta att göra dem lika mycket som vi gjorde då? Och kommer det bli frågor och diskussioner?

Och jag måste ändå säga att jag är sjukt nöjd och stolt över eventet. Men framför allt för beslutet att köra igång igen.

Claes Magnusson om AI

Claes Magnusson, Rektor på Malmö Yrkeshögskola var dagens gästföreläsare som introducerade oss i ämnet. För er som vill ta del av Claes material i efterhand så finns den tillgänglig som PDF.

Claes gav oss bland annat 3 regler och en hemläxa:

  • Regel#1 – Gör själv
  • Regel#2 – Det tar inte slut här
  • Regel#3 – Du kan göra allt, bara du hittar hur
  • Läxa – Vilka nya affärsmöjligheter ser du?

Vi pratade, naturligt nog, väldigt mycket om generativ AI. Och med tillgängligheten till Chat GPT så är det inte så konstigt. Med OpenAI och deras verktyg ChatGPT och Dall•E så har ju AI blivit tillgänglig för allmänheten, och dess utom helt gratis. Vilket göra att det har ju fullkomligt exploderat kring AI (och då främst generativ AI) de senaste månaderna. Dock är ju AI inget nytt, utan har ju funnits under flera år, till exempel i form av maskininlärning och prediktiv analys. De stora giganterna som Meta, Google, Microsoft, Apple med flera har ju arbetat med AI länge som ett sätt att samla in och tolka data för sedan presentera för oss i en förenklad och relevant form.

Tips på länkar

Vill man veta ännu mer om AI så kan jag rekommendera att kolla in AI Sweden som driver en del intressanta projekt och deras platform My AI, där de samlar bland annat verktyg, utbildningar, användningsfall och mycket mera som allt handlar om AI.

En del av de länkar och verktyg som Claes nämnde (förutom Chat GPT) var:

Elements of AI – Lär dig grunderna i artificiell intelligence

Future Tools – en katalogtjänst för att hitta AI-verktyg

PDF.ai – en tjänst som låter oss chatta med dokument

Ett annat tips är också att prenumera på Arash Gilan’s nyhetsbrev om AI: AI med Arash. Arash är VD för Viva Media och driver även VD-podden och har skrivit om och följt utvecklingen av AI under en längre tid.

Social Media Com fortsätter i augusti

Självklart kommer vi att fortsätta med våra Social Media Com event. Nästa event kommer att vara i augusti. Håll gärna koll på hemsidan så kommer mer information om datum och ämne så fort allt är på plats. Och om du har tips eller idéer på vad ni skulle vilja att vi pratar om, skriv gärna en kommentar eller kontakta mig.


Publicerad i

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.